Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Σπύρος Χαλβατζής. Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης




ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.
06/03/12



Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συνεχίζουν κοντά τέσσερις μήνες το σκληρό αγώνα τους αντιμετωπίζοντας την αδίστακτη εργοδοσία, κόντρα στις απολύσεις και την τρομοκρατία, η κυβέρνηση προκλητικά και ωμά παραχωρεί στον βιομήχανο Μάνεση και νέα προνόμια, δίνοντας άδεια να κατασκευάσει δικό του λιμάνι μπροστά από το χαλυβουργείο, μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της Ελευσίνας.

Την αποκάλυψη έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, παρουσιάζοντας σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (αριθμ. πρωτ. 189750) με την υπογραφή του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου και με ημερομηνία 3 Φλεβάρη 2012.

Την ώρα, δηλαδή, που οι χαλυβουργοί μάχονται ηρωικά ενάντια στα συνολικότερα σχέδια για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης ώστε να αυξηθούν τα καπιταλιστικά κέρδη, ήταν σε πλήρη εξέλιξη η εξασφάλιση ειδικά για τον Μάνεση επιπλέον προνομιών μέσω της δυνατότητας κατασκευής και λειτουργίας ιδιωτικού λιμανιού.

Την ίδια στιγμή, στα αιτήματα που του έθεσαν και πάλι οι εργαζόμενοι για οικονομική ενίσχυση, κάλυψη των ενσήμων των ημερών της απεργίας, πάγωμα για ένα χρόνο των δανείων χωρίς πανωτόκια, απάντησε ότι θα τα συζητήσει μόνο μετά τη λήξη της απεργίας!

Το Σωματείο κατήγγειλε την κυβέρνηση για κοροϊδία καθώς και ότι στηρίζει τον Μάνεση. Η κυβέρνηση είχε στα χέρια της ένα ισχυρότατο εργαλείο να πιέσει αν επιθυμούσε τον Μάνεση προκειμένου να σταματήσει την άγρια επίθεση σε βάρος των χαλυβουργών. Αντί αυτού ικανοποίησε ολοσχερώς τις αξιώσεις του για την διευκόλυνση των επιχειρηματικών του σχεδίων δίνοντας αέρα στα πανιά της εταιρίας για να πετύχει τους εφιαλτικούς, για τους εργάτες, στόχους.



Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν,

Για να ανακληθεί η άδεια που δόθηκε στην εταιρεία για κατασκευή λιμανιού.
Για να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Για να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να διασφαλιστεί το πλήρες ωράριο εργασίας των εργαζομένων, χωρίς μείωση αποδοχών.
Για να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων και των απολυμένων (όπως φροντίδα παιδιών, φορομπηχτικά μέτρα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ, διατροφή κλπ.)
Για να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία στην επιχείρηση.

http://www.zougla.gr/blog/article/485906

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου