Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» , Προχώρησε σε κατάσχεση σύνταξης για να εισπράξει πρόστιμο διοδίων!




Στην κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό μιας συνταξιούχου, προχώρησαν οι μεγαλοεργολάβοι της εταιρείας «Νέα Οδός ΑΕ», προκειμένου να υφαρπάξουν μέρος από το πρόστιμο που έχουν επιβάλει στη κόρη της, Σοφία Κοροβέση, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα ληστρικά διόδια.
Σε βάρος της Σ. Κοροβέση που κατοικεί στις Αφίδνες (Κιούρκα), τον περασμένο Οκτώβρη έγινε απόπειρα από την εταιρεία να τις κατασχέσουν δύο αυτοκίνητα. Ομως, μετά από την οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων δεν προχώρησε η κατάσχεση. Συγκεκριμένα, έγινε κινητοποίηση έξω από το σπίτι. Τώρα, η συγκεκριμένη ενημερώθηκε από διάφορες τράπεζες ότι έχουν πάρει εντολή να κάνουν κατασχέσεις σε όποιο λογαριασμό υπάρχει το όνομά της. Ετσι, βρέθηκε και το όνομά της στο λογαριασμό της μητέρας της στην Αγροτική Τράπεζα - στον οποίο καταθέτουν τη σύνταξή της - και κατέσχεσαν το 50% των χρημάτων που υπήρχαν, περίπου 1.100 ευρώ! Οι μεγαλοεργολάβοι και παρά το γεγονός ότι η κάτοικος έχει προσφύγει στα δικαστήρια και εκκρεμεί δίκη για το Μάρτη του 2013, δε δίστασαν, εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η κυβέρνηση, και προχώρησαν στην κατάσχεση χρημάτων, απειλώντας και για άλλες προκειμένου να την υποχρεώσουν να πληρώσει 10.000 (!) ευρώ πρόστιμα για απλήρωτες διελεύσεις από διόδια.

Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη κάτοικος εργάζεται στην Αθήνα και μετακινείται καθημερινά διερχόμενη από τα διόδια, τα οποία σταμάτησε να πληρώνει όταν επιβλήθηκαν οι ληστρικές τιμές. Τον περασμένο Φλεβάρη η εταιρεία τής απέστειλε εξώδικο στο οποίο, υπολογίζοντας με δικό της τρόπο ότι είχε κάνει 279 διελεύσεις χωρίς να πληρώσει, την καλούσε να πληρώσει 530 ευρώ. Κάτι που φυσικά αρνήθηκε και τον Ιούλη της στάλθηκε εντολή πληρωμής με την επιβολή προστίμου ίσου με το 20πλάσιο της αρχικής τιμής, δηλαδή 10. 600 ευρώ.

Οπως έχουν καταγγείλει κάτοικοι της περιοχής, έχουν σταλθεί πολλά ακόμα εξώδικα, ενώ υπάρχει ήδη έτοιμη νέα διαταγή κατάσχεσης περιουσίας κάτοικου της περιοχής, ο οποίος μάλιστα είναι γονιός παιδιού με Ειδικές Ανάγκες.


πηγη jazz_http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/3/2012&id=13946&pageNo=24&dire ction=-1  

http://www.zougla.gr/blog/article/485942

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου