Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Θωμά, σήμερα το πράσινο ... είναι πολύ πεσμένο!


0-3, -3 και «λουκέτο» για Παναθηναϊκό

 

Με 0-3 χανει το ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναικός, του αφαιρούνται 3 βαθμοί στο φετινό βαθμολογικό πίνακα και 2 από τη νέα αγωνιστική περίοδο

Ακόμη, πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι οι "πράσινοι" θα παραπεμφθούν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ και ως εκ τούτου θα τιμωρηθούν με 1 ή 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών (καλύτερη περίπτωση) αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί και η χειρότερη, που προβλέπει 2-4 αγωνιστικές τιμωρία του γηπέδου, καθώς και αφαίρεση 3 βαθμών ακόμη!




Ο Παναθηναικός, πάντως, δεν θεωρείται υπότροπος, επειδή τα επεισόδια στη Λειβαδιά για τα οποία είχε μπει "λουκέτο" στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ήταν μεμονωμένα και όχι εκτεταμένα.
Με "δύο λόγια" αυτός αναμένεται να είναι ο θλιβερός απολογισμός για το "τριφύλλι" λόγω των εκτρόπων, που σημειώθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο από τους οπαδούς του τη "μαύρη νύχτα" της 18ης Μαρτίου, με το παιχνίδι να τελειώνει στο...83'.
Εκτός, δηλαδή, από την οριστική απώλεια του φετινού τίτλου από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναικός θα ξεκινήσει με μικρότερο πλεονέκτημα τα πλει-οφ, ενώ θα αρχίσει με το...αριστερό και τον νέο "μαραθώνιο". Απλά, να προσθέσουμε, ότι οι "πράσινοι" θα τιμωρηθούν και με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο...
Η ποινή αφαίρεσης των 3 βαθμών για φέτος και 2 βαθμών του χρόνου προβλέπεται από το άρθρο 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.
Η ποινή των κεκλεισμένων θυρών και η επιπλέον αφαίρεση 3 βαθμών θα εξαρτηθεί από τις διατάξεις, με τις οποίες θα παραπεμφθεί ο Παναθηναικός.
Η μια διάταξη είναι η παράγραφος 4 του άρθρου 15, που κάνει λόγο για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθοράς ιδιοκτησίας. Το πρόστιμο που προβλέπεται ξεκινάει από 120.000 ευρώ και φθάνει ως 300 χιλ, το "λουκέτο" στο ΟΑΚΑ 2-4 αγωνιστικές και περιλαμβάνεται ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών.
Η δεύτερη διάταξη είναι η παράγραφος 6 του άρθρου 15, που χωρίζεται σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι η παράγραφος 6β, που το πρόστιμο κυμαίνεται από 100.000 ευρώ ως 180.000 ευρώ και η δεύτερη η παράγραφος 6δ, που το πρόστιμο ανέρχεται από 120 ως 250.000 ευρώ, 2-3 αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών.
Όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά από τη σύνταξη του κατηγορητηρίου για τον Παναθηναικό, αφού θα καταγράφονται οι διατάξεις για τη ποινή που θα του επιβληθεί.


1 σχόλιο:

  1. δεν μας τρομάζουν οι ποινές που θα επιβάλουν τα στημένα δικαστήρια του διεφθαρμένου ερυθρόλευκου αστικού κράτους!λευτεριά στους αγωνιζόμενους βάζελους! Θωμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή