Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Εναντίωση των δασκάλων στην αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας



Εναντίωση των δασκάλων στην αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας



«Το κράτος προσπαθεί να απαλλαγεί από τις διαχρονικές ευθύνες του» τονίζουν

Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για το θέμα της αξιολόγησης, επικρίνοντας το υπουργείο Παιδείας ότι «φέρνει στο προσκήνιο τον μπαμπούλα της αξιολόγησης, συνδέοντας την επίδοση των μαθητών με τις πενιχρές αποδοχές των εκπαιδευτικών, αλλά και με τον εφιάλτη της απόλυσης».

Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι «ο στόχος είναι να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης ο εκπαιδευτικός, ο οποίος θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που του παρέχουν ως ανταμοιβή για την προσφορά του».

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ταχθεί, όπως ανακοίνωσαν, με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων υπέρ της αυτοαξιολόγησης τους και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού τους έργου.

Το ΔΣ της ΔΟΕ καταλήγει στην επιστολή της καλώντας το υπουργείο Παιδείας να μη προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της μορφής της αξιολόγησης που επιχειρεί, γιατί διαφορετικά, όπως τονίζεται, θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου