Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ διαδηλώνουν εναντίον του Σόιμπλε στη Φλωρεντία




Χθές στις 18.00,ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δυναμική διαμαρτυρία, κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (EUI) της Φλωρεντίας, στην Ιταλία.



Η επίσκεψη του Schäuble στο EUI – με σκοπό να δώσει διάλεξη με θέμα "Η Ευρώπη και οι οικονομικές και θεσμικές προοπτικές της" – έγινε δεκτή με πανό και συνθήματα όπως “Η Ευρώπη δεν είναι προς πώληση” και “Είμαστε όλοι PIIGS”. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το “Collettivo Prezzemolo”, μια κολεκτίβα ερευνητών και εργαζομένων στο EUI, δίνοντας έμφαση στον αντίκτυπο της Ευρωπαϊκής κρίσης στις υπερχρεωμένες χώρες ‘PIIGS’ – την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Το ιστορικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το EUI, τοιχοκολλήθηκε με αφίσες οι οποίες αποκαλούν τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών “χασάπη” για την υποστήριξή του στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη – κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δραματικές μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες και στην επίθεση που δέχονται τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα – καθώς επίσης και στην υποβάθμιση των δημοκρατικών διαδικασιών, όπως αυτή εκφράστηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Κατά τη διάλεξη του Υπουργού, τουλάχιστον 60 διαδηλωτές φόρεσαν μάσκες γουρουνιών καθώς επίσης και μπλουζάκια με τυπωμένα σλόγκαν αλληλεγγύης προς τις χώρες PIIGS. Οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν τον Schäuble με ερωτήσεις γύρω από τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της Ευρωζώνης, ρωτώντας σχετικά με το “δημοκρατικό έλλειμμα” εντός της Ε.Ε, το ανθρώπινο κόστος που επιφέρει η λιτότητα, και την οικονομική λογική πίσω από τα πρόσφατα ‘πακέτα λιτότητας’.


http://www.zougla.gr/blog/article/486896

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου