Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΤΑΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ



 
Πέντε χρόνια μετά την πτώση του πρώτου ντόμινο, της αμερικανικής αγοράς ακινήτων, είναι πλέον φανερό ότι ο διεθνής καπιταλισμός βυθίζεται σε μια πρωτοφανή, δομική κρίση χωρίς ορατή διέξοδο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν μπορεί να προσφέρει καμία θετική ιδέα στις λαϊκές τάξεις – ούτε το κράτος πρόνοιας του Νιου Ντιλ, ούτε το εθνικό μεγαλείο του φασισμού, ούτε την κοινωνία της κατανάλωσης των «τριάντα ένδοξων» μεταπολεμικών χρόνων, ούτε καν το «λαϊκό καπιταλισμό» της εύκολης πίστωσης και των μετοχών, την περίοδο ακμής του νεοφιλελευθερισμού.
Το μόνο που υπόσχεται είναι αίμα και δάκρυα σε μια εφιαλτική καθοδική σπείρα «εσωτερικής υποτίμησης», όπου οι Γάλλοι θα γίνονται Έλληνες, οι Έλληνες Βούλγαροι και οι Βούλγαροι Κινέζοι.

Διαβάστε την παρακάτω είδηση και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματα σας.
Ηλεκτρομαγνητικό όπλο των ΗΠΑ προκαλεί αφόρητο αίσθημα ζέστης
Το «Σύστημα Ενεργού Άρνησης» εκπέμπει μια αόρατη δέσμη που λειτουργεί όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων  
Ένα αίσθημα αφόρητου καύσου εμφανίζεται από το πουθενά και κάνει το στόχο να απομακρυνθεί έντρομος. Το αμερικανικό Πεντάγωνο επέδειξε στους δημοσιογράφους το «Σύστημα Ενεργού Άρνησης», ή ADS, ένα όπλο ηλεκτρομαγνητικών ακτίνων για την απώθηση εχθρών και διαδηλωτών.
«Δεν θα το δεις, δεν θα το ακούσεις, δεν θα το μυρίσεις. Σίγουρα όμως θα το νιώσεις» σχολίασε ο συνταγματάρχης Τρέισι Ταφόλα, διευθυντής της Κοινής Διεύθυνσης Μη Θανατηφόρων Όπλων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Το ADS αναπτύχθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας από την εταιρεία οπλικών συστημάτων Raytheon.
Η επίδραση του όπλου είναι τόσο έντονη ώστε αναγκάζει το στόχο να το βάλει γρήγορα στα πόδια, επιβεβαιώνει ο ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που ένιωσε στο πετσί του την ηλεκτρομαγνητική ακτίνα.
Ο τετράγωνος πομπός του ADS, σχεδιασμένος να τοποθετείται πάνω σε οχήματα Humvee, εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα με μήκος κύματος μερικών χιλιοστών, τα οποία θερμαίνουν τα μόρια νερού και λίπους στο δέρμα του στόχου σε απόσταση μέχρι και ενός χιλιομέτρου.
Η αρχή λειτουργίας είναι ίδια με αυτή στην οποία βασίζονται οι φούρνοι μικροκυμάτων. Η διαφορά είναι το μεγαλύτερο μήκος κύματος του ADS, το οποίο εμποδίζει την ακτινοβολία να φτάσει σε βάθος μεγαλύτερο από 0,4 χιλιοστά μέσα στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι το όπλο είναι ασφαλές, παρόλο που η ισχύς του είναι 100 φορές μεγαλύτερη από ό,τι ο πομπός ενός φούρνου μικροκυμάτων.
«Έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα από 11.000 πειράματα έκθεσης σε ανθρώπους. Είχαμε μόνο δύο τραυματισμούς που απαιτούσαν ιατρική φροντίδα αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι βλάβες αποκαταστάθηκαν χωρίς επιπλοκές» διαβεβαίωσε η Στέφανι Μίλερ, η οποία μέτρησε τις επιδράσεις του όπλου στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Προϊόν ερευνών που διήρκεσαν 15 χρόνια, το ADS θεωρείται πλέον έτοιμο για χρήση. Επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί το 2010 στον πόλεμο του Αφγανιστάν, τελικά όμως αποσύρθηκε πριν τεθεί σε δράση.
Δεδομένου ότι το Πεντάγωνο συνεχίζει να επενδύει στα λεγόμενα μη θανατηφόρα όπλα, τo ADS προορίζεται να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και σε σταθμούς ελέγχου σε δρόμους και σε λιμάνια, ακόμα και για τον έλεγχο του πλήθους σε διαδηλώσεις.
Σ’ αυτό το φόντο, η τελευταία Μεγάλη Ιδέα του συστήματος, η μόνη που του απομένει, είναι ο φόβος. Ο μόνος αγώνας που επιτρέπεται είναι ο αγώνας για την επιβίωση με το διπλανό μας, σε ένα κόσμο όπου «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο γίνεται λύκος».
Λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν ούτε για την παιδεία άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα. Άφθονα λεφτά όμως υπάρχουν για έρευνα για φονικά όπλα καταστολής όσων μένουν ανυπάκουοι στην ολιγαρχία του χρηματιστικού κεφαλαίου. Τα όπλα που ετοιμάζουν είναι χειρότερα από όσα έχουμε γνωρίσει μέχρις σήμερα. Ο Χίτλερ θα μας φαντάζει πταίσμα μπροστά στους φούρνους μαζικής εξόντωσης εκατομμυρίων διαδηλωτών. Το θέμα είναι έως πότε θα καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και θα τους επιτρέπουμε να μας αντιμετωπίζουν ούτε καν σαν ζώα. 
Ανεξάρτητα από άλλες, στρατηγικού χαρακτήρα διαφωνίες, οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να δημιουργήσουν ένα ευρύ μέτωπο έμπρακτης υπεράσπισης των λαϊκών, δημοκρατικών ελευθεριών, δημιουργώντας τους αναγκαίους θεσμούς και τους μηχανισμούς (στα επίπεδα της αντι-πληροφόρησης, της οργάνωσης και περιφρούρησης των αγώνων, της παρακολούθησης του εχθρού, της λαϊκής αυτοάμυνας κ.λπ.) προς όφελος της μαχητικής ικανότητας, της αλληλεγγύης και της ηθικής ανάτασης των λαϊκών αγώνων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε όλοι άξιοι της τύχης μας.


ξεσηκωθειτε σπαστε τον καναπε και τον φοβο μα δεν το βλεπεται επιτελους τι περιμενουμε. απο καποια στιγμη και μετα θα ειναι αργα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου