Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έκοψαν επίδομα σε ανάπηρη



Κοινωνία

Μετά από 17 χρόνια έκοψαν το επίδομα σε ανάπηρη Αγρινιώτισσα με ακρωτηριασμένο πόδι. Μέχρι προχθές οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι η γυναίκα αυτή πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει το επίδομα. Από χθες όμως… κρίθηκε ικανή να ασκήσει βιοποριστικό επάγγελμα!
Πρόκειται για την κ. Κατερίνα Κατσή – Μάρου. Η 47χρονη Αγρινιώτισσα, αν και ακρωτηριασμένη στο δεξί της πόδι, υπέμενε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρία της «εξέτασης» απ’ την κάθε φορά αρμόδια επιτροπή. Κάθε φορά πιστοποιούταν το αυτονόητο και η κα Κατερίνα συνέχιζε, επί 17 συναπτά έτη να λαμβάνει το πενιχρό επίδομα με το οποίο ζούσε, μη έχοντας άλλα εισοδήματα, πόρους ή περιουσία.
Το 1995 μάλιστα είχε εκδοθεί απόφαση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η κα Κατερίνα θα πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει το επίδομα των 313 ευρώ.
Προ ημερών πέρασε ξανά απ’ την Επιτροπή, την έστειλαν στη δευτεροβάθμια στην Πάτρα, όπου οι εκεί αρμόδιοι έκριναν ότι δεν πρέπει πια να παίρνει αυτό το επίδομα. Μείωσαν έτσι το ποσοστό αναπηρίας απ’ το 68% στο 55%, ακριβώς για να μην δικαιούται επιδόματος. 
Πηγή: agrioniopress.gr-Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου