Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στις 7 Μαρτίου η νέα απόφαση για κινητοποιήσεις




Εκ νέου συνέλευση θα πραγματοποιήσουν στις 7 Μαρτίου οι δικαστικοί υπάλληλοι προκειμένου να προκαθορίσουν τη στάση τους σχετικά με τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.


Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών) στις 12.30 (κτίριο 12). Ήδη από την 1η Μαρτίου κατεβαίνουν από τις έδρες μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), αλλά και πέραν του ωραρίου αυτού δεν παρευρίσκονται στα αυτόφωρα και τις ανακρίσεις.

Ειδικότερα, η ΟΔΥΕ με αποστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, στην πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές:

«1. Δεν επιτρέπεται σε κανένα θεσμικό όργανο του κράτους να μας υποχρεώνει να εργαζόμαστε πέραν του νομίμου ωραρίου μας για το οποίο μας προσφέρεται (έστω και πενιχρός) μισθός (απαγόρευση αναγκαστικής εργασίας κ.λπ.).

2. Δεν επιτρέπεται σε κανένα θεσμικό όργανο του κράτους να μας υποχρεώνει να εργαζόμαστε ως γραμματείς έδρας στα αυτόφωρα, ως γραμματείς ανακριτών, καθώς και τα Σάββατα ή τις αργίες πέραν του νομίμου ωραρίου μας χωρίς εύλογο και ανάλογο μισθολογικό αντάλλαγμα (αρχή της ισότητας κ.λπ.).

3. Δεν επιτρέπεται σε κανένα θεσμικό όργανο του κράτους να υποχρεώνει τους επιμελητές επιδόσεων κλητηρίων θεσπισμάτων, αποφάσεων κ.λπ. να ξοδεύουν από το εισόδημά τους - περιουσία τους (χρησιμοποιώντας συγκοινωνιακά ή άλλα μέσα) για να επιδώσουν τα ως άνω έγγραφα στους πολίτες (ουδείς στερείται της περιουσίας του κ.λπ.)».

«Συμμεριζόμαστε την κατάσταση και πονάμε κυριολεκτικά για την εύρυθμη λειτουργία άλλα και την έγκαιρη και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζεται στην επιστολή και προστίθεται: «Όμως, δεν είμαστε υποζύγια. Δεν είμαστε υπάνθρωποι. Είμαστε Έλληνες πολίτες και θεωρούμε αυτό τιμή μας. Την καταστρατήγηση του ισχύοντος Συντάγματος όμως πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπειά μας και στο ιερό δικαίωμά μας για εργασία δεν θα την ανεχθούμε».

Η «καλή πίστη» εξαντλήθηκε εκ μέρους των δικαστικών υπαλλήλων, σημειώνει η ΟΔΥΕ και ως εκ τούτου «από την 1η Μαρτίου 2012, αν κάτι δεν αλλάξει με δική σας πρωτοβουλία και ευθύνη ως θεσμικών οργάνων του κράτους:

1) Θα τηρούμε αυστηρά και απαρέγκλιτα το ωράριο των ακροατηρίων και θα ''κατεβαίνουμε'' από την έδρα ακριβώς στις 15:00.

2) α. Καθημερινά, δεν θα εργαζόμαστε σε αυτόφωρα ή ανάκριση πέραν του νόμιμου ωραρίου μας, καθώς και β. δεν θα μετέχουμε - θα απέχουμε από την εργασία τα Σάββατα και τις αργίες.

3) Οι επιμελητές διακίνησης δικογράφων δεν θα επιδίδουν τα σχετικά έγγραφα με ιδιωτικά μέσα μετακίνησης, συγκοινωνία ή ταξί, παρά μόνο με τα πόδια ή με όχημα που πρέπει να διαθέσει για το σκοπό αυτό η υπηρεσία.

4) Δεν συμμετέχουμε στις μεταβατικές έδρες, αν προηγούμενα η υπηρεσία δεν εξασφαλίσει την μετακίνησή μας ή δεν εξασφαλιστεί η προκαταβολή των ποσών που απαιτούνται για τη μετάβαση και παραμονή μας στη μεταβατική έδρα. Το παραπάνω δεν αποτελεί άρνηση παροχής υπηρεσίας, αλλά πρόδηλη αδυναμία κάλυψης των εξόδων της μεταβατικής έδρας, από τα πενιχρά πλέον εισοδήματά μας και σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αναλάβουμε τη χρηματοδότηση σε βάρος του οικογενειακού μας προϋπολογισμού, των υπηρεσιακών αναγκών μετακίνησης στις μεταβατικές έδρες»
.

zou
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου