Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 12 ΨΗΦΙΣΜΑ Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.



Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή μας.
 

Εμείς οι 59 εργαζόμενοι στην Αριάδνη ΑΕΒΕ απεργούμε για 37η μέρα και συνεχίζουμε.
Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν γυρνάμε στη δουλειά για... 300 ευρώ. 
Απαιτούμε τώρα το ΔΣ της επιχείρησης με επικεφαλής τον κ. Μανωλιδάκη να πάρει πίσω την εκ περιτροπής εργασία. Δεν θα χαρίσουμε σε κανένα τα δικαιώματα μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους. 
Δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να μας πετάξει έξω από την επιχείρηση που εμείς στήσαμε με κόπο και ιδρώτα. Εμείς κάναμε την Αριάδνη ΑΕΒΕ κερδοφόρα επιχείρηση που τα προηγούμενα χρόνια τα κέρδη της ανήλθαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ! Μόνο για το 2009 η Αριάδνη ΑΕΒΕ έκανε τζίρο 69 εκατομμύρια ευρώ και η ΑΕ (τα 4 ιδιόκτητα καταστήματα) 100 εκατομμύρια ευρώ! 
Οι επαναλαμβανόμενες γενικές μας συνελεύσεις επιβεβαιώνουν διαρκώς την απόφαση που πήραμε στις 13-1-2012: δεν γυρίζουμε πίσω αν δεν σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία, δεν θα γυρίσουμε πίσω χωρίς τα δικαιώματα μας. 
Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και των συμμάχων της που δημιούργησε παράνομο, απεργοσπαστικό μηχανισμό στο προσωπικό γραφείο της κας Βλαχάκη (οικονομικής διευθύντριας της επιχείρησης) προκειμένου να υπονομεύσει την απεργία μας, την απειλή της πείνας. Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στην ζωή μας δεν θα περάσει! 
Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Αποδείξαμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν αστείρευτη δύναμη. Για πάνω από 1 μήνα τώρα περιφρουρούμε με βάρδιες την απεργία μας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Η Εργοδοσία ένιωσε τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς. 
Στηριζόμαστε στην δύναμη της αλληλεγγύης. Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το σωματείο μας, μας στήριξε από την πρώτη μέρα. Δεκάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Σας καλούμε να ενισχύστε τον αγώνα των εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ με κάθε τρόπο. 
Για μας δεν έχει γυρισμό! Μέσα σε πολλούς εργασιακούς χώρους στο Ηράκλειο ήδη εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία, οι άδειες άνευ αποδοχών και όλα τα μέτρα που ευνοούν την εργοδοσία και ισοπεδώνουν τη ζωή των εργαζομένων. Η νίκη των εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλους τους εργαζόμενους. Για αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας. Καλούμε ειδικά τους εργαζόμενους στην θυγατρική Αριάδνη ΑΕ (τα 4 καταστήματα) να συμπαραταχθούν μαζί μας, να μπουν στον αγώνα γιατί ήδη και εκεί εφαρμόζονται οι άδειες άνευ αποδοχών, οι μισθοί καθυστερούν, και θα ακολουθήσουν και εκεί απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία. 

Στηρίξτε τους απεργούς στην Αριάδνη ΑΕΒΕ με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ’ τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς , συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, την συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των απεργών, συγκέντρωση τροφίμων. 
Προσπεράστε τις φωνές που σας καλούν να υποταχθείτε! 
Οργανωθείτε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σχεδιάστε τον δικό σας αγώνα όπως κάναμε και εμείς με το σωματείο μας. Aντεπιτεθείτε! 

Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας! 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ 



http://workinform.blogspot.com/2012/03/37.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου