Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012



Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι απολύσεις αποτελούν την αρχή του τέλους για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου, «καθώς θα πάψει οριστικά να παρέχει έστω και αυτές τις ανεπαρκείς υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας των τυφλών παιδιών, που καλύπτονταν από τους συμβασιούχους, αφού οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει εδώ και 17 χρόνια».


Στην ουσία, η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με κατάργηση του ΚΕΑΤ, που αποτελεί και το μοναδικό πανελλαδικό δημόσιο κέντρο για τυφλούς.

Αποτέλεσμα; Να μείνουν αβοήθητα εκατοντάδες τυφλά παιδιά, αλλά και οι οικογένειές τους, πόσο μάλλον σε μια περίοδο δυσβάσταχτης λιτότητας και αθρόων περικοπών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Από την περασμένη Δευτέρα στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται πλέον οι μαθητές της σχολής καθώς και οι οικογένειές τους, που προχώρησαν με ομόφωνη απόφαση στην κατάληψη του Κέντρου.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών εντάχθηκε στο Δημόσιο πριν από 30 χρόνια. Τότε είχε χαρακτηριστεί ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ η γέννησή του ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων των τυφλών και των εργαζομένων.

Τα αιτήματα των τυφλών μαθητών αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν:

• άμεση χρηματοδότηση του ΚΕΑΤ με βάση τις πραγματικές ανάγκες εκπαίδευσης και δημιουργικής παραμονής
• να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους
• άμεση ίδρυση γυμνασίου και λυκείου για τυφλούς με σύγχρονες προδιαγραφές
• ολοκληρωμένο εθνικό τυπογραφείο στο πλαίσιο του ΚΕΑΤ, με σκοπό την παραγωγή όλων των απαραίτητων βιβλίων και βοηθημάτων σε γραφή braille και σε μεγέθυνση
• στελέχωση του ΚΕΑΤ με ειδικούς, ώστε να υπάρχουν προγράμματα δημιουργικών δραστηριοτήτων
• δωρεάν παροχή σε όλους τους τυφλούς όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση και την καθημερινότητα
• να επισκευαστεί το παλιό κτήριο και να δοθεί στη χρήση των μαθητών για ψυχαγωγία


http://www.zougla.gr/greece/article/katalipsi-tou-kentrou-apokatastasis-tiflon-apo-ma8ites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου